Felújították az Újváros téri háziorvosi rendelőket Ózdon

Megosztás

Októberben döntött arról a város vezetése, hogy a felhalmozási tartalékkeret egy nagyobb részéből az Újváros téri háziorvosi rendelőkön több felújítást végeztetnek majd el. November elején átbeszélték a megvalósítani kívánt tervet, majd szemügyre is vették a területet. Bő egy hónap alatt lettek kész a munkálatokkal.

A tetőre egy új vízszigetelő réteget építettek ki, ami alatt egy tizenöt centiméter vastag kőzetgyapot szigetelés található. A falakat szintén tizenöt centiméteres homlokzati hőszigetelőkkel látták el.

Azon is változtattak, hogy az esővíz elvezető ne az épület bejárata elé vezesse a vizet. A szakemberek a föld alatt alakították ki a csatornát és a megfelelő helyet az esővíz számára. Ennek kiépítése különösen fontos volt, hiszen a megfagyott víz az ajtó előtt megannyi balesetet okozhatott volna.

Hamarosan épül majd két új parkolóhely az orvosok és a dolgozók számára, várhatóan egy hónapon belül, az időjárás függvényében.

„Több ezer beteget és több orvost, több védőnőt érintő fejlesztésnek vagyunk a végén. Elkészült az Újváros téri háziorvosi rendelők szigetelése, amelynek köszönhetően itt tudnak maradni az orvosok, és nem kell a drága Távhőt fizetniük, hanem helyette klímával oldják meg a fűtést. Ehhez viszont elengedhetetlen volt, hogy elkészüljön a szigetelés, máskülönben nem tudnák a rendelőt kifűteni. A vállalkozó elég gyorsan végzett. Az orvosokkal egyeztetve készült el minden, ők választották ki a színt is. Én azt gondolom, hogy egy nagyon szép önerős fejlesztésen vagyunk túl” – nyilatkozta Janiczak Dávid, Ózd polgármestere az ozd.hu-nak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek